Friday, October 14, 2016

Happy Born Day my hero~

Happy 5th Birthday Mika!!


My baby and my hero.. 

Dah besar tapi still manja, makan pun still nak bersuap, baju pon still nak suruh orang pakaikan.. pendek kata semua benda still nak suruh mami buatkan~~

At 5 years old, he still use "tumbuh" instead of tambah.. Ni dari kecik aritu salah but aku xnak betulkan. "mummy saya tumbuh air k" cute je hahaha

He can't pronounce menang correctly, ni pon sebab dah terbiasa dari kecik.. It's always,"saya benang~!!"


Senang nak bawak shopping, xpandai nak minta-minta.. Dari dulu dia suka main kat kedai je, then balik tangan kosong. Tak pernah lagi buat drama guling-guling kat shopping mall. tapinya susah nak control sebab dia suka lari menonong. so nak shopping pon tak senang, aku pon selalu end up tangan kosong


Anak mami through and through!! Kene marah ke, rotan ke tetap sayang mami lebih muah muah~


Banyak akal.. Ada je project dia kalau kene main sengsorg.. Latest achievement, he punctured my exercise ball with his pencil~


Suka tiru gaya adik.. And suka salahkan adik kalau kene marah.. His fave phrase kalau aku tegur dia, "tak, tak.. adik show me"


2 tahun dah dia masuk sekolah..

The first year was all about him facing the wall, refusing to do his writing, wetting his pants, scribbling in his workbook, makan pemadam or whatever he pick up dari lantai, playing during class or solat~~ despite all that, somehow he's doing really well.


A year later,

He still play in class and during solat though not as often. Dia still mengutip barang off the floor and into his mouth although takde dah makan pemadam. But....

Rajin buat workbook, terlampau rajin sampai aunty takde buku dah nak bagi dia buat. Except for writing, he hates them!
Rajin jugak request for homework.. Kami baru tau most of the work yang dia bawak balik tu keje dia la tu.. Aunty exact word, "tiap hari dia request homework"
Jangan terpedaya, dia rajin minta homework je tapi tak rajin pun nak buat. He gave 101 excuses tiap kali nak suruh buat. 4 juta rewards later baru boleh tarik nafas lega, kadang aku tutup mata je tulisan buruk or ada salah.
Talkative teramat kat school sampai tak terlayan dek aunty.
Active dalam class.. All this while aku dok pelik la kenapa selalu sangat dia bawak balik set stationary.. Rupanya reward dalam class bila jawab soalan mihmihmih


Suka sangat menyakat adik. Kalau tak dengar adik menangis, hati tak tenang jek. Mainan adik dia rampas, tayang kat adik whatever food he gets walaupun aku dah warning jangan tunjuk adik. Adik nangis, dia senyum happy.


Friendly. Kalau bawak pegi playground, ada je kawan baru dia dapat. 


Andddd dah pandai makan sashimi. This is a loss to mami, sebab selalu kene share sashimi dengan dia.


Dah tak takut air!! yeay!! i'm a proud mami.. sekarang excited gila kalau nampak kolam~ i know he can do it, he just need that little push.. and now you can conquer the pool~ ehehehe


and he's the most handsome guy in the planet..


and i love you, today, tomorrow, always and forever!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

mrs. rahman said...

Happy Birthday Mikaaaaa!!!! :D

Harlaney mat ali said...

tq aunty!! nnt jojom bergathering time birthday Mika hihihihi