Monday, December 21, 2009

i <3 long weekend!!


dah lama giler tak merasa weekend panjang camni.. almaklum lah, kerjaku tidak mengizinkan uhuk2.. christmas ni pun kene keje (sedih kan?).. loading tetap berjalan walaupun takde sapa kat UK nk review report2 tu.. sakit jiwa dan raga hamba..

so weekend tu apa kami buat??
yang pertama semestinya kami berlepak2 dan bermalas2an dengan gembiranye.. hahah bangun kul 10 (yeay!!) pastu masak memasak daging korban mak kasi.. pastu ke IKEA la kami.. nak cari hadiah cik melah sambil2 cuci mata and shopping2 kalau ada barang yang berkenan.. (sah2 byk barang aku bekenan kat ikea tu!!) pastu gatal plak kan singgah kat kedai pet kat ikano.. konon2 nak tgk2 ikan pastu cam tergoda plak tgk ikan air masin dia.. lama dh cik abg n aku simpan cita2 ni..  jgn risau tak beli pun lagi.. dh bersungguh2 dh kitaorg mmg nk angkat satu, sekali mamat2 kat situ bz giler and malas2 nk layan kitaorg.. so balik dgn penuh kehampaan la kan.. next week kita cuba lagi ye honeyku!!

hari kedua kami bangun lambat lagi (yeay!! yeay!!) suka aku kan!! hari ni malas masak so kami makan kat luar je lah.. makan nasi goreng tuk dua orang sampai rm23?? apa kejadahnye mahal sgt kan kedai tu!!  nasi goreng padprik ngn nasi goreng usa.. mmg cekik darah.. pastu sambung shopping lagi.. shopping groceries je lah tapi.. malamnye pulak dinner kat cyberview, majlis belah azzril.. sangat cantik tempat tu.. pelamin pun cun!! ilah aku suka baju ko.. sgt cantik!! mmg da bomb babe!! gambar later2 la ye..

hari ahad bangun lambat lagi (yahooo!!) hahaha hari pegi kenduri kat shah alam.. sessi memperkenalkan cik abg kat kaum kerabat aku.. sbb ramai jugak tak dtg time wedding aritu.. so segala pakcik, makcik, opah and 2nd kazen yg dia jumpa.. artis pun u jumpa jugak kan ;p heheh uncle pot siap buat promo album baru dia.. dpt la cd free satu..
lepas hantar parents aku kat kl sentral, kitaorg g subang parade.. konon2 nk abiskan parkson gift voucher dpt time wedding aritu.. ingat nk angkat microwave satu, tp takde jual la plak.. haha apa nak buat ngn voucher tu?? kasi kat i beli handbag je lah bleh??

pagi ni plak cik abg kene g kuantan.. esok balik kot.. kul 5 lebih lagi dia dh bangun while aku berdengkur lagi (oopss?) time dia nk keluar rumah baru aku bgn buatkan air.. pastu tdo balik.. sebuk2 lipat baju then aku baru terperasan.. asal bag baju laki aku ada lagi kat tepi sofa tu?? hahahahahahaha boleh tak terlupa nak bawak?? dia dh sampai kuantan pn tak sedar lagi.. so aku tatau la apa cik abg aku nk buat malam ni.. ni alasan saje2 nk shopping ke apa neh? pandai2 la ye u mlm ni ;p

p/s: wedding album dh dpt!! special delivery by janggut touch, bayar rm1 je.. hihih tq janggut touch!!

Wednesday, December 9, 2009

Twenties Girl!

Currently reading this book!! yeah!! finally dapat jugak.. honey bought this for me in Bintulu as my sevenir.. boleh?? cik abg tu sangat memahami diriku ini.. muahs2!!


then i went to Axon GlamFest in Holiday Villa Subang and had a greatt time dancing!! i was involved in the Mob dance for both opening and closing performance and we rock the dance floor.. woot woot!!
Opening Performance

Closing Performance


and we have lots of celebrities.. among them are:

Paris Hilton
James Bong with Michelle Yeoh and Zhang Xi Yi (Note:James Bong is my BIG boss haha)
Lydia Sum
The cute Dora the Explorer
Harry Potterrr!!
The sizzling hot Tiara Macarena
Lady Gaga and Sporty Spice

aku mau jadi kim kardashian tp tak sempat nk buat rambut.. so camne? ada gaya tak??

on Sunday, we went to Bagan Datoh for my Reen's wedding.. Congrats cik kak!! Selamat Pengantin Baru and semoga berkekalan ke anak cucu!! dah jadi Pn dah skrg.. heheh baru la kene org panggil ko Puan kat office kan hihihi picture aku tak edit lagi.. nnt dh resize baru aku upload..

Wednesday, December 2, 2009

bila bosan melanda

lambatnye hari jumaat.. maknenye lambat lagi la cik abg nak balik.. bosan ye duduk rumah sengsorang tatau nak buat apa.. hasilnye saya berjaya meneruskan aktiviti2 workout dengan jayanye.. (meaning, kehadiran suamiku sangat lah menghalang aktiviti sihat dlm kehidupan seharian saya.. ini bukan alasan tapi kenyataan!!) haha betul sbb balik rumah kene masak.. then wajib mkn malam then perut dah kenyang mcm mana nk workout?? kalau masak untuk dia je, nanti mesti dia nak kasi half dekat saya jugak..


peringatan untuk suami tersayang: sila rajinkan diri dengan aktiviti sihat ye honey.. saya nak tgk six pack tu dgn big strong arms.. kalau tak saya akan terus drooling for jacob :p

Sunday, November 29, 2009

home alone

Home sweet home!!
I came back to a clean house.. sayang honeyku!! Pandai kemas rumah hihi.. he vacuums and mops the floor, organize the shoes, cleans the windows, do the laundry and the list goes on!! And the highlight of my return.. he bought New Moon tickets!!  New Moon is the first movie we watch as husband and wife!! Unfortunately it sucks haha I was tired from all the travelling (I was on my feet the whole day as we are not able to get them to extend our check-out time, so we went out and hang out in Orchard Road the whole day before heading to the airport!) but I still go to the midnight show cause I don’t want to wait any longer.. I know Im gonna be disappointed with this movie and im right.. ishhh i cant even remember some of the scenes.. ada eh scene Edward gaduh ngn Jacob tu? maybe I shud reread the 2nd book.. and what kind of ending is that?? it doesn’t seems right.. nasib Jacob is hot..im practically drooling for Jacob!! BUT im still in love with Edward hahah bad boy rules!! Cik abang, bila nak ada six pack gitu??
And today honey is leaving to Bintulu.. so should I work from Bintulu this week?? Huhu interesting but I have training to attend!! Argghhh.. hotel kat tepi laut eh honey? Bestnye, jeles cause my hotel in Singapore is right beside Mustapha Center with lots (I mean LOTSSS!!) of Indian.. tension gua.. on my last nite there, I went to Mustapha Center alone to buy myself some chocs and there’s this one Indian guy came up to me to say hi.. and kept following me!! Gile scary!! I ended up with the wrong choc as I was rushing through the crowd to run to the safety of my room!!
So, Bintulu or TPM? help?

Tuesday, November 24, 2009

Singapore Adventure Weekend Edition!

ill just summarized what we did over the weekend:


Saturday
1. Vivocity.
2. Orchard Road again! this time we actually went inside the shopping mall huhu tp semua besar2.. sakit kaki nk tawaf semua
3. The Central & Clarke Quey


Sunday
1. Raffles City
2. Esplanade Park and Theater Center
3. Merlion Park
4. Suntec City Mall & The Fountain of Wealth & Koi Garden
5. Bugis Street
6. Arab Street


Singapore flyer je tak sampai sbb tak leh sampai by walking!! ingat boleh la jln dr esplanade tu sbb tak jumpa shuttle bus station dia.. huhuhu tape, same je cam eye of malaysia!! tak rugi pun..
and today sempat bawak cik metot to little india together2 with cik nanab. cik nanab ada conference kat suntec city hohoho kat mesia kemain susah nk jumpa kan.. so we have dinner kat Singapore jelah.. tp most shops are closed huhu amik feel je lah.. 
tomorrow is the end of metot Singapore adventure sbb dia nk blk dh esok.. bdk tu nk pegi chinatown lagi sbb nk beli silk robe yg dia jumpa, tadi gatal tak beli sbb tak cukup duit.. and ill be all alone again.. sigh~~ apa nak buat? lepak kat bilik je lah.. jln sorg2 tak feel!!

Friday, November 20, 2009

Singapore Adventure

Last nite, we went to Mustapha Center and went crazy over the parfume selection!! Too many parfume and so little place to spray them on!! hihihi budget pun takde kan nk borong parfume byk2 so i end up with two bottles, one for my mom and one for icam tot tet!! 
tonite we went to orchard road, and were amazed by all the lights for christmas decorations.. normally ppl go to orchard road to shop but our agenda is to see those lights.. unfortunately we dont have proper camera to take capture those beautiful lights. dh pesan kat muni suruh bawak camera icam sbb mine is just too big and i don't enough hands to carry them.. dgn bag laptop segala mak nenek tu.. metot malas pulak nk bawak.. kan dah menyesal!! sedih2 so there's no picture of me kat singapore.. 
dlm pukul 10.40, we head back to our hotel and decid to visit Mustapha Center again to buy some fruit.. nama pun 24 hours shopping complex kan.. and once again, kitaorg tuju tempat parfume lagi.. kah kah kah.. tp baru 3 min kat situ dh kene halau balik.. boleh? 24 jam apa, kul 11 dah bising2 nak closing.. cheesecake betul la.. last2 balik hotel jugak.. ishhh kalau ada kereta best la kot leh jenjalan g clarke quay ke..
over the weekend, hajatnye nk g orchard balik kot.. cancel la plan nk g sentosa, next time la pergi ramai2.. if possible nak pegi peranakan village, clarke quay, vivo city, suntec city, singapore flyer dan yang sewaktu dengannye.. yang mana sempat la.. hehehe
macam mana la cerita na kat phuket tu.. i need holiday!! tp annual leave dh abis, camne tu??
dah penat.. jom titun!!

Thursday, November 19, 2009

Metot dah sampai!!

Weeeee!! ye seperti tajuk diatas, cik metot dah sampai.. kalau korg nk baca pengalaman dia masa sampai kat sini, sila la visit her blog > metot. funny ye hehehe first time jadi independent.. imagine walking by herself in Singapore.. haha nak jln kat ipoh sengsorang pn tak pass lagi!!
since this is her first trip here.. i have to make it worthwhile for her!! and because today im working, halal je la aku bawak dia g mustapha center kat belakang hotel je.. heheh tu pun balik awal.. kul 11 dah sampai hotel.. so berjalan kaki je la today.. first pegi city square center depan hotel for dinner.. kat area ni susah nk cari malay food.. indian food je penuh cause my hotel is in little india.. bagus tak.. in one day metot dh sampai 3 tempat.. mustapha center, city square plaza and little india..  woohooo!! i can be singaporean dh~~
tomorrow agenda, after work i'll bring her to orchard road sbb saturday we might be going to sentosa island!! tp kene check budget dulu lar!!


enjoy Singapore cik metot oii!!


to cik abg sayang.. i miss u!!

Monday, November 16, 2009

Singapore Singapore

I'm currently in Singapore for Tuas Power project.. and i'm not happy or excited to be here!! why??


Because it's Singapore!! This is my 3rd visit, and hopefully my last.. Unless, unless they have new attraction and honey is with me~~ Apart from Sentosa Island.. apa lagi dorg ada?? shopping?? tak best!! 


I'm working with Indian from India!! their slang amat memeningkan.. kene focus gile2 kalau communicate ngn dorg.. not all but most of them!! not to mention their smell.. pagi2 macam ok lagi kan.. semua segar bugar baru lepas mandi.. kul 4 camtu, mula la ada bau!


This trip is ssooooo disorganized!! I was in informed to contact the Technical lead, Satish before taking the cab for directions on whether we have to go to HCL office or directly to the client site in Somerset Road.. it's two different place which are farrrrr from each other.. and guess what, there's no answer.. i tried calling the Project Manager and the number is not in used.. in the end, i have to call my beloved raymond, to send me HCL office number.. after 2 hours or waiting, they direct me to level 13th!! 


hotel ni takde hbo!! boleh tak?? dok blk pn bosan.. sedih betul la!!


nasib baik ada carson.. peneman lunch and dinner.. tp today malas nk keluar cause i plan to catch up on my beauty sleep!! pagi tadi wa bangun pukul 5!! mata pn dh layu neh! doakan kebahagiaan aku kat singapore ni ye!! metot cepat la datang!!! kita g mustapha center kiki belakang hotel je


okla.. jom upload gambar krabi pulak!!

Wednesday, November 11, 2009

More Wedding pictures!!

Guys, please visit below links to view our engagement & solemnization pictures taken by our official photographer, JanggutTouch.
Maliki & Harlina Part I
Maliki & Harlina Part II

I'll be in Singapore for the next 2 weeks. To my beloved G2ians, see ya on Reen's wedding!!

Thursday, November 5, 2009

Wedding pictures!!

sorry la sbb tak boleh nk update semua.. terlampau byk.. kalau nk sila dtg rumah, boleh tgk kat laptop.. enjoy~!!
 
 

Tuesday, November 3, 2009

Wedding of the year! II

mari menyambung kisah wedding of the year aku~~!!

1 day to the Day:
5pm : collect baju nikah n engagement.. time ni wedding dress aku tak siap sepenuhnye lagi.. dia ckp mlm baru siap.. hahah buat lawak betul!! then time ni dia inform dorg tak sediakan alat merenjis semua.. kalau nak tambah duit kuang kuang kuang.. segala accessories aku pn tak disediakan.. then baju maliki yang kami book sekian lama dia dh sewakan kat org.. yg wedding dia sama ngn hari kitaorg.. pandai?? terlampau pandai!! pastu selamba nk kasi baju lain yg bukan songket.. padahal harga lain2.. dia buat2 lupa ckp harga sama je dua2.. tu lah, dulu markup tak ingat kan.. time2 tu la naikkan harga bagai.. skrg dh lupa.. tak ke kantoi disitu?? jgn harap aku nk kasi muka.. aku ckp kat dia, harga dia letak lain2.. yg songket tu extra 50.. mana boleh!! dan2 tu dia call laki dia tanya.. kekek sorry lah.. ckp la apa pn.. then last2 dia ckp dia kasi set merenjis la kalau camtu.. nk cover blk rm50 tu.. hahah kelakar ke tak? agaknye sbb nampak sgt kan dorg tu kaki menipu.. last2 tiara and earing dia kasi pinjam gitu je.. tak minta tambah2 duit hahaha

The Day:
ujian tuk hari ni pn byk jugak huhuhu.. masa time engagement, photographer dtg lambat.. boleh dimaafkan lagi sbb cawan ada jadi tukang amik gambar.. terima kasih cawan!!
then masa nikah pulak, photographer dtg lambat lagi.. angin jugak la time ni kan.. sah2 takde gambar aku sign2 document paling penting dlm hidup aku neh!! ishhhh!!
lepas abis je nikah, aku pn ajak la si maliki g tgk dewan sbbnye aku tak tgk pn lagi cemana rupanye pelamin aku.. sbb abg mahatir tu dok asyik tuka2 design setiap kali aku jumpa dia.. main conteng2 atas kertas pastu tatau buang kat mana.. theme kaler pn selalu lupa.. bak kata sally kan.. mmg risau aku!! sampai je kat dewan aku mmg disappointed giler.. first sbb kaler theme tak sama mcm yg aku minta.. tak faham bahasa melayu la kot.. merah putih!! bkn merah putih hitam!! then kerusi yg aku minta takde.. suka2 dia letak kerusi kaler gold tu.. tak ke mmg off giler kaler.. dh mcm ke*&^g pulak aku tgk!! aku minta kerusi sampan na tu sbb tu kaler putih.. bila aku tanya, dia ckp org lain dh book lama.. aku apa lagi naik angin la.. abis aku book dr bln feb lagi.. tak lama ke tu? kalau time tu pn mmg dh ada org book kenapa tak ckp kat aku.. asal ckp ok je? aku ckp kat dia aku nk tuka jugak kerusi.. pastu kerusi pengantin kat meja makan pn dia tak kasi padahal aku dh bayar 500 tuk set makan pengantin.. alasan dia sbb dia dh topup duit kat pelamin.. pelamin tu aku dh bayar 2500 dh.. lagi pandai2 nk topup.. paling aku bengang sbb dia tak inform aku dulu.. pandai2 nk decidekan on my behalf.. angin satu badan!!
aku argue dgn dia sampai dia letak phone.. boleh treat customer cenggitu? last2 kak nana call ckp kerusi tu patah customer buat.. pastu kerusi pengantin dia kasi yg lain tp bkn kerusi pengantin yg cun2 la tapi.. serius aku sakit hati.. mahal bodo aku bayar kat ko!!
dh abis gaduh kat dewan.. aku blk.. dpt tau plak telur yg aku beli tuk bunga telur org merenjis cu pakai buat hiasan ayam golek.. boleh? telur byk2 gitu wat hiasan tuk apa aku pn tatau.. bazir je sbb mlm tu mmg takde org mkn pn telur tu.. so takde lah hadiah merenjis aku.. terpaksa la amik hadiah kat meja pengantin gantikan sbb dh tak sempat nk merebus.. aku bz2 nk make up.. yg lain bz siap2 nk g dewan!! kak nana plak call nk suruh pegi butik tuk make up padahal dia dh setuju nk dtg rumah.. since aku permaisuri sehari jgn harap aku nk kasi muka.. i want to do it my way ye!!

wah.. byk giler ujian2 time nak kawin.. Alhamdulillah aku berjaya tempuhi dgn penuh kesabaran.. bravo.. bangga aku.. sekalipun aku takde marah2 sesiapa.. argue ngn abg mahatir je ptg tu.. clap clap~~

begitulah kisah hari perkahwinanku!! nanti aku sambung lagi.. tp kali ni bkn cerita pasal kerenah2 ni.. lepas ni aku update pasal wedding aku yg meriah sbb semua kawan2 aku dtg.. terima kasih byk2 saya sgt terharu!! sekali dgn gambar wedding sekali.. janji!!


Friday, October 23, 2009

Wedding of the year!

chewah, perasan la kan wedding aku tu wedding of the year.. hehehe pada aku ngn si maliki, tu mmg wedding of the year la tu~~ as promised, meh aku cerita sket kejadian2 yang tak diingini yang terjadi sebelum majlis menjelang~~

3 days to the Day:
1pm : Dpt msg dr Kak Anis yg wedding cake dh siap.. dgn gumbiranye aku p buka email nk tgk gambar dia email kat aku.. sekali tgk.... cake tu 2 tingkat je!! aku order 3 tingkat!! adoiiii tension.. aku call dia blk tanya.. misunderstanding masa aku tanya pasal 2 layer cake betul ngn satu layer je aritu.. sakit jiwa mak!! pastu dia ckp leh nk tambah.. wat dummy kat bawah hahah kelakar ke pe? kalau tambah tak leh amik mlm tu.. kene soh na amik lak mlm khamis tu.. pk nye pk, aku halalkan je lah.. alih2 dia plak tak sedap hati, mati2 pujuk aku suh delay amik cake.. sbb kesian aku ok kan aje.. (aku mangsa pn leh kesian kat org lagi, pelik bin ajaib!!) pastu kul 7 dia call ckp tak leh wat, takut cake rosak cause cake tu berat!! 2 layer tu mmg cake betul takde dummy2.. so aku pn p amik mlm ni jugak

10pm: Amik cake kat USJ.. hati gembira neh sbb cake tu boleh tahan cantiknye!! yahoooo!! cake anganku jadi jugak!! niat di hati pas collect cake tu nk p dinner kat bukit subang.. tp niat tu kene tangguh dulu!! sebabnye??? on the way ke kedai mkn, singgah isi minyak.. tiba2 aku terniat nk jenguk cake kat belakang.. betapa panicnye aku tgk cake tu dh senget.. cake yg kat atas tu bergerak ke belakang, memecahkan fondant kat bawah tu.. kus semangat!! panic aku.. aku pn call kak Anis blk... dia suh p rumah dia blk nk touch up blk.. paling best, on the way ke USJ blk aku pangku la cake tu.. aku leh nampak cake atas tu bergerak2 tiap kali si maliki amik corner.. hahah kejap ke kiri, kejap ke kanan cake tu.. hasilnye dia touch up cake aku tepi longkang carefour je.. huhuh ampes tak? masa ni dh sedih dh sbb cake anganku dh berubah wajah sbb dia nk cover retak2 tu...

12.30am: sambung perjalanan pulang ke kg halaman.. 

2 days to the Day: sbb berjaya blk ke kg halaman tanpa sebarang kerumitan, aku assume cake tu selamat la kan.. so g tdo dgn nyenyaknye.. esok pagi sebelum g jumpa caterer aku lawat cake lagi.. konon2 nk pk nk cover camne la nk kasi cantik blk sbb kak Anis siap kasi icing in case ada nk touch up apa2 lagi.. sekali tgk2 fondant tu dh mencair plak.. huduh sungguh rupanye.. ada la cam perut org gemuk yg lemak gelebeh2 tu..tak percaya? tu bukti kat bawah tu.. korg judge la sendiri


kan betul aku ckp? last2 sbb mmg tak leh nk diselamatkan lagi.. tambah plak aku dh tawar hati ngn kek tu, aku msg kak Anis, ckp dia aku tak leh pakai cake tu tuk wedding aku.. dia ckp leh refund tp tak bincang lagi cemana.. aku plak sibuk2 pindah rumah, nak settlekan majlis kat t'ganu and nk p Krabi.. so sampai skrg tak tau lagi cemana kes nye cake tu..

hari tu jugak aku g kedai cake kat belakang JJ tuh.. aritu belikan cake tuk Maisara nye birthday boleh tahan sedap jugak.. so aku g sana balik.. order cake bodo2 je 2 tingkat.. malangnye dorg mmg takde la design cun melecun.. so aku suruh dia wat simple je kaler putih.. bunga aku kasi hahaha nasib boleh.. hasilnye boleh tahan jugak.. kejap je cake tu abis masa majlis..

apa pulak jadi ngn cake kat anganku yang dh musnah tu?? cake tu dh selamat disembelih sehari sebelum majlis aku hehehe cu la ckp takkan nk pulangkan cake tu.. apa lagi, dia potong and sedekahkan kat cousin2 aku yang mmg dh menunggu mcm piranah.. tp cake dia mmg sedap la.. sayang betul!!

yang paling ajaib kan, aku takde rasa nak marah or mengamuk pn sepanjang kejadian.. dr tgk cake tu retak2 mula.. sampai la cake tu punah... selalu mesti aku mengamuk2 nye.. cik abg aku pn pelik.. tp dia tanak ckp pape sbb takut dia jinx kan moment tu.. takut la tu.. kot2 dia tegur aku menyinga plak kan.. hahahha

tak kisah la kan... yang penting aku dh selamat menjadi seorg isteri!! lega segalanye dh settle.. cake pn dh masuk perut!! oklah.. esok2 dh balik mesia aku sambung cerita seterusnye!!

note to my honey: jom kawin tiap hari.. confirm takkan kene marah sampai bila2 hik hik hik~~

Tuesday, October 13, 2009

Married at last!

Saya sudah selamat menjadi isteri orang.. terima kasih kepada semua rakan2 yang sudi hadir untuk memeriahkan majlis kami.. kehadiran korg amat menggembirakan hatiku!!

nanti aku update pasal kek anganku musnah dan segala kejadian2 menggemparkan sepanjang majlis ye..

Saturday, October 3, 2009

Last weekend!!

my last weekend as bujang!! single mingle!! owh im gonna miss u.. ye ke? hahah
unfortunately i wont be able to enjoy my last weekend.. baru plan nk melepak2, bermalas2, berpoya2 tgk wayang semua.. sgt lah tight schedule saya esok.. rasa cam VVIP plak miahahah

as early as 10am, plan nk beraya kat rumah ajan in gombak
then we need to attend iba's wedding in shah alam around 12 (sob sob sob) sbb ni mmg dh lama plan i have to forgo ba's wedding in putrajaya..
by 3, we need to be in baby's makan2 session in sg buloh.. super happy cause i get to meet my beloved ex-housemate!s!! gossip gossip!! am planning to stay till 6 but unfortunately i have another makan2 session....
in cheras!! my uncle house.. open house + majlis kesyukuran!! cousinku baru keluar hospital ish ish ish.. plus can meet my uncles and aunties from my dad's side (read: easier way to pass my wedding card hahah) dh terlambat nk pos.. and knowing how unreliable pos malaysia can be, i dont want to take the risk.. kawan2 kalau tak dpt wedding card sila inform saya ye! saya sudah pos on monday, shud reach u guys by now!
that is not the last event ye kawan2! after maghrib, i have to go to sali's house in damansara for another makan2 session.. imagine what i will look like on my wedding day!! 5 makan sessions in one day!! harap2 muat la baju aku sume cause i dont think i will be able to resist all temptation.. eh let me rephrase, i know i wont be able to resist!!baru betul! huhuhu

sesungguhnye minggu ini amat mencabar untukku.. can i fit in an hour of jogging in between these makan2 session? honey maybe we shud walk kot from shah alam to sg buloh.. or perhaps from sg buloh to cheras?? so i leh melantak byk sikit without guilt.. hahah

dan sesungguhnye, i wont be able to continue with my hantaran on the weekend cause i foresee a buzy sunday as well!! perlu amik mc ke nak siapkan? hihihi leh aku skip and ignore ticket pemalas tu.. suka suki nk pass2 keje kat org and ko terkangkang wat pe aku pn tatau.. benci!

jom beradu.. i need to prepare myself, mentally and physically so i can eat non-stop esok.. chayok!

Thursday, October 1, 2009

Countdown : 9 days to go!

9 hari lagi to my BIG day!! owh mcm tak percaya je.. bkn hantaran je tak siap lagi, baju tunang, nikah n wedding pn tak siap lagi.. cuak2.. ngok tak tailor aku? aku call masa blk raya konon2 nk g fitting la kan since i dont plan to go back until my wedding, sekali dia ckp tak siap lagi daa.. ishh saiko ke per? 2 weeks to my wedding pn tak siap lagi? 2 hari lepas dia baru start kot sbb dia call aku tanya balik baju aku cemana.. rasa nk ngamuk je sbb aku dh kasi detail.. bukan dia dh draft ke design yg aku nak tu? sakit hati lah.. bila pulak aku nk g fitting nye neh?

hantaran aku pulak in progress lagi.. so far 4 je baru siap.. 7 more to go.. tatau la sempat ke tak sbb aku buat pn in between work kan.. blk keje dh kul 8++ thanks to the traffic.. time2 camni pn nk jam jugak ke wahai MRR2 oiii! pastu nk dinner lagi.. nk workout lagi... weekend pulak aku byk aktivity rumah terbuka.. huhu muat ke tak baju wedding aku nnt, asyik mkn je kejenye!

hotel pn tak book lagi.. selamba tak? wedding song pn tak burn lagi!! kad pn tak abis hantar lagi.. cemana nk kawin neh? target nk anta kad2 semua by this week la, kot2 tak sampai plak nnt.. tak ke naya? chayok2!!

owh yg paling best.. cuti kawin ku diextend atas arahan boss tersayang - abg swee yong.. hihih dia tgk plan cuti aku pastu tanya asal aku keje blk after Ipoh wedding.. aku plan amik cuti monday je the week after my Ipoh reception tuh.. aku ckp la cuti tak cukup.. takkan nk abiskan cuti aku kan.. dgn bahagianye dia ckp takpe.. hutang dulu kekeke tak pun kalau tak nnt2 guna je la mc.. selamba kan boss aku tu? jadi dgn bahagianye aku sambung je la cuti tu.. soo 3 weeks++ la aku cuti kawin!! yabedabedu! leh aku pindah rumah time tu.. 

nota kaki: korg rasa tak effect earthquake smlm? kuat giler kat tempat aku.. kerusi aku goyang2 cam buaian wey!!


Friday, September 25, 2009

Life in Ipoh continue~~

Menu hari raya ke-4, mee rebus!! owh amatlah sedap.. aku makan berpinggan pinggan, tak caya? meh tgk perutku hehe dh mcm bola aku tgk adeh..

Hari raya ke-5, menu kitaorg bihun sup. Malamnye pulak, kul 10 camtu abah complaint ckp lapar.. sbb tak lalu dh nk makan nasi dan yang sewaktu dgnnye, kitaorg wat barbeque.. 


hari ni, dh kene balik kl balik!!sedeh nye kene balik awal, semua gara2 nak cuci rumah kat PUJ tu.. kalau aku tau baby tak jadi wat open house minggu ni, dgn senang hati nye aku blk hari ahad, biarkan cik abg tu cuci n kemas rumah sendiri huhuhu.. 

dah la tahun ni last boleh beraya lama2 kat ipoh tu, pasni kene balik 2 kg.. jauh plak tu kan.. nasib badan!

terima kasih boss sebab kasi extend cuti hahaha bahagia betul dpt boss baik ati cenggini..

Wednesday, September 23, 2009

Life in Ipoh

Buffet with the family
Dgn gembiranye aku decide nk belanja familyku mkn buffet kat Ritz hotel.. hasilnye, sila tgk sendiri kat bawah neh.. heheh penuh meja ok.. tu tak kira 2nd, 3rd and 4th round lagi huhuhu mmg berbaloi bawak dorg mkn buffet!! si metot tu mula2 jual mahal, nk berbuka ngn geng dia.. tp disebabkan geng dia nk mkn kat foodcourt JJ je, dia sanggup blk rumah balik suruh aku p amik.. cheesecake sungguh!

Makanan Kami
Mak n Abah
Totty n si comel
Hagemaru n Mak
Pastu jenjalan g Parade, bersama pau2 yg dirembat kat Ritz.. kononnye si hagemaru tu nk mkn pau, sekali perut dh full, dia mau tapau tp malu kan.. aku tlg la tapaukan, masuk lam handbag hihihi.. sila rujuk gambar 1st kalau nk tgk rupa pau tu~~ yg kaler pink n hijau tu!! setelah pulang ke rumah, inilah rupanye:
Kisah pagi raya
Pagi2 bangun g siapkan topping choc cake ngn metot! huhuh mlm raya tu sebok2 inai rambut + buat cake.. hasilnye tak menarik sgt tp rasanye, sedappp!! lepas tu, bersiap2 la kami berdua nk blk kg.. tp sebelum tu sempat la bergambar bagai bersama family tercintun! balik kg tak yah drive, tp cam nyesal sket sbb aku risau je sepanjang jln.. bkn tak percaya, cuma geram sbb abis segala lubang kat jalan dia nak masuk ishh! 
Choc cake.. sinful~~ 

Family Photo

Pulang ke kampung halaman, hati girang..
Raya keduanye tak de gambar sgt, sbb aku malas nk usung camera tuh.. niat dihati mahu bergossip sakan bersama keluarga hahaha.. ish ish ish, niat dh tak baik.. 2nd day g rumah acik takde hasil pn sbb opah takde.. hish buang karan! pastu g rumah tok din.. best oo kat sini, dpt berjumpa opah (kat sini rupanye opahku), opah atih n opah endon pn ada~~ apa lagi, best la aku bergossip2 dgn opah sekalian~ yg peliknye, raya tahun ni pn aku dh jadi pengantin ke? kemain lagi dorg nk berjumpa aku hik hik hik, paling best dorg ckp aku kurus kerana berjaya memakai baju kawin mak keh keh keh longgar plak tu, harus la aku gembira (tp mkn kemain byk 3 hari ni confirm naik dh).. ye saya takde baju raya, jadi saya rembat baju kawin mak.. glemer ko!
Pastu g berjumpa kawan2 tercintun kat Manjoi, kebetulan Ita wat open haus.. disebabkan aku tatau rumah dia, terpaksa la pakwe hensem aku dtg menjemput. terima kasih bang gbum! adik2 aku pn ikut la gak.. best dpt jumpa kawan2, cuma terkilan sbb bkn semua ada.. malamnye kami bermain panjut kat depan rumah.. bunga api tak sempat pulak aku nk beli aritu.. sian hagemaru tu, kempunan nk main bunga api..
Main panjut
Hari ni pulak pegi beraya kat sopping complex.. tujuan utama, nk tukar baju mak, terlebih besar la plak.. pastu nk cari kain tuk hari bahagia aku ngn veil.. hampeh, org kat ipoh ni tak pakai veil ke masa kawin, dr simpang pulai sampai ke green town aku mencari, takde jual pulak!! kene pos je lah nampaknye.. pastu g beraya kat rumah si beruang metot.. boleh? muka tak malu betul la hihih serbu rumah bf org.. terima kasih la si beruang kerana bersusah payah belikan beskut beruang.. lama dh tak makan.. 


Nak keluar shopping!
Wedding preparation
Time2 ni semua org bz beraya, aku plak bz beraya + buat persiapan kawin.. multitasker yg amat lah berjaya!! semua to do list aku dh strike through dh.. tinggal 2-3 je lagi.. yes yes!!! dlm2 mcm2 benda aku buat kan.. termasuk bertukang, time nk gubah bunga pulak leh cedera.. punya la hampeh.. bengkak2 tangan gubah bunga.. berdarah siap huhuhu.. time aku dok ketuk2 paku sihat walafiat je.. tak leh jadi perempuan melayu terakhir betul la aku neh..

Skrg neh aku tgh pk, mahu extend cuti ke tak.. aku malas nk blk, aku suka duduk sini.. sgt lepak, makan pon sodap!! Kamis ni dh kene keje, so work from home ke sambung? 

Friday, September 18, 2009

Jazzku cedera!!

sedih aku.. aku dok la pesan berhati2 di jalan raya bagai tadi before balik ipoh kan.. last2 aku plak yg accident.. adeh..

kete dh la semua slow2 je.. dlm 50km/j.. jln jem kat gua tempurung tu.. paham2 la, nk memanjat bukit, ngn lori bagai.. so mmg slow la traffic.. kete depan aku alphard ok.. besar gedabak.. obviously la kalau dia break terang2 aku nampak lampu dia yg besar tu.. bila keta aku dh benti, aku usha la rear mirror aku.. aku tgk kete kat belakang jln elok je.. takde ura2 nk benti pun.. tak break ke apa.. makin lama makin dekat.. aku tunggu je la.. nk gerak pn tak leh kan.. sekali.. bang!!! kete tu cium jazz aku.. kurang asam.. aku frust sbb mmg aku tak leh wat pape..

pastu aku kasi signal, nak masuk kiri and benti tepi jln.. tgk2 bumper aku cam ok.. tak pasan pn dia dislocate sbb aku dok raba2 bontot dia je.. pak cik perdana tu boleh salahkan aku.. boleh? kenapa aku berenti dia tanya? what the fuck la kan.. dh kete depan benti, aku nk jln cemana? serius bodoh.. rupa2nye kete dia kene hentam ngn avanza kat belakang plak..

pastu g wat report kat gopeng.. damn i was 30 minutes away from home tau.. dh berangan nk mkn nasi gulai tempoyak n pecal lagi.. sekali kene buka puasa ngn air masak kat balai lagi.. dah tu, 2 jam plak pak cik polis tu nk tulis report.. efficient kan.. aku rasa cam nk tlg pak cik tu menaip je.. penat aku tgk dia cari huruf2 kat keyboard tu.. haih.. tension tension.. pak cik tu mula2 mcm nk confess masa aku masuk balai tu.. dia baru ckp "saya pun tak.." sekali mamat avanza masuk, dia stop. pk 2 kali la tu.. tanak org claim insurance dia..

pastu mamat yg avanza tu mintak nk claim insurance aku plak.. pehal kan? dia langgar org, nk suruh org bayar.. byk cantik muka.. dia ingat aku kecik dia boleh buli la kan.. ingat aku tatau law ke pak cik ooii.. aku pn apa lagi kan.. dgn baiknye aku ckp, saya tak salah kenapa saya pulak nk kene bayar ngn insurance saya.. sorry naik lori ah..

dh settle tu, aku malas nk tunggu lama2.. blk ngn icam sbb abah dtg terus bila aku ckp kat dia dorg minta claim insurance aku.. sampai je rumah, mamat avanza tu call sbb dia ada amik phone no aku.. aku rasa niat dia nk persuade aku kasi dia claim insurance aku la tu.. dia call sbb kete dia tiba2 rosak, tangki air dia pecah.. tak leh jln.. stuck kat highway lepas keluar tol gopeng..

nasib baik la aku ni baik ati jugak.. aku g la call kan tow truck.. pastu aku g amik dorg kat highway tu.. bwk balik rumah sementara nk tunggu cousin dia dtg amik.. mak aku siap ajak tdo rumah.. feed them sbb kesian tak buka puasa properly lagi.. last2 jadi baik.. dorg siap suruh aku p rumah dorg kat melaka lagi ahhaha..

so esok nk p betulkan bumper jazz kesayangan saya.. harap2 tak mahal la sbb aku malas nk claim2 insurance neh.. mahal weh insurance aku.. serius!! tp raymond kata baik check ngn agent in case dorg claim insurance aku senyap2 kan.. dia kata ada jadi.. jadi esok haruslah aku call agent ku nk check n tanya procedure semua..

so hari ini, aku curse pak cik tu.. satu sbb bawak keta berangan2.. pastu nk put blame on me.. hello pak cik, kete semua jln slow2.. bkn smooth pn traffic, mmg asyik stop memanjang je.. boleh tanya kenapa aku brake lagi? otak letak mana? pegawai kesihatan la sgt kan.. kesihatan my ass! sakit otak pn tak reti nk p berubat ke? seb baik aku hormat jugak kat ko, kalau tak kat situ jugak aku dh tunjuk perangai singa aku.. jgn main2, nampak je kecik..

hari ni jugak first time aku accident tp aku tak panik or terkejut sbb sebelum dia langgar aku dh agak.. aku leh nampak dr rear mirror tu.. mmg pak cik tu tak brake langsung.. nasib mmg time tu slow je semua kereta.. boleh bayangkan tak, aku tgk cermin tu.. tgk keta dia makin dekat sambil memegang stereng kete n mengetap gigi sbb aku tau aku tak leh buat apa2.. sedih betul..

apapun.. aku bersyukur sebab kereta aku kuat.. sesuai la nama aku letak dulu kan Beast kan? kecederaan kecik je.. harap2 esok sihat semula..

Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri!

Di kesempatan ini, saya dan maliki ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan2, harap dimaafkan segala silap dan salah kami selama ini. Semoga Aidilfitri kali ini lebih bermakna untuk semua.
Untuk yang pulang ke desa, berhati-hatilah di jalan raya. Jangan laju2 sgt, Ops sikap sekarang ni ha (ni untuk mengingatkan diri sendiri!! tak sanggup aku nk bayo RM300 kat polis tuh)
Maaflah, tahun ni maybe takde open house ke apa.. aku kene berhempas pulas nk menyiapkan segala persiapan kawin yg tinggal 3 minggu je lagi tu..
Owh, tahun ni aku tak pos kad raya ye, kad kahwin sebagai penganti.. hehe harap korg suka!!

Sunday, September 13, 2009

Welcome to our new home!

Presenting our new home!!

I like this house, simply because its an end lot so ada tanah SIKIT kat tepi tu.. sikit because aku tau aku tak rajin nk menjaga tanah sebesar alam kalau corner lot heheh and i want that extra tanah so leh la kalau nk wat barbeque ke.. chewah!!
mula2 mcm nk cari double storey sebab kene topup 50 je.. and sbb tgk dr luar cam kecik je rumah ni.. then called agent rumah kat PUJ8, ckp budget.. dia cam ok je ahahah walaupun its lesser than market value.. tak laku kot rumah kat area ni sbb ceruk dunia..  tp she's not available on Sat, kene postponed to Sunday nk tgk rumah tu.. lepas tu g jumpa Alex.. masuk je rumah ni.. ternganga jap sebab boleh tahan besar jugak.. and i sooo love that secret area hehehe i know how i want to decorate that area provided i have enough fund la (*hint to honeyku)!!!
and since rumah ni pn aku rasa nnt cam kosong sbb perabut yg kitaorg ada skrg pn mcm sgt basic n sikit.. kalau double storey? ooo sgt kosong, and ill feel like im leaving in rumah hantu.. tidak sanggup especially kalau cik abg outstation..
so today pegi sign agreement and so the house is ours!!! nasib cepat sbb time tu pn ada org nk rumah tu jugak haha..
and later today, kami pergi mengutip kad kahwin.. bagus betul kedai tu.. segala benda dia kasi extra.. kad kahwin dia kasi extra, thank you card pn dpt extra.. mmg recommended eh and the price is the cheapest masa kat bridal fair!! tak tipu, aku g segala kedai yg ada.. kedai ni je tak letak limit on the promotion offered.. kedai lain offer free bunting kalau u order 1000 and above.. kedai ni offer free bunting and thank you card tak kira la byk mana card ko order.. best kan? design dia byk giler sampai aku rambang mata.. and ko boleh nk tukar2 design dia.. nk tambah ke nk kurang ke.. semua boleh!! boleh custom made jugak.. owh sy sgt berpuas hati.. untuk yg berminat >> inklink kontena
so my lovely friends, sila bagi address korg since aku tak jumpa last email yg ada email korg semua hehe sy sudah tua, lupa la kat mana email tu!! and Please, Please RSVP before Sept 20 ok?

Wednesday, September 9, 2009

I GIVE UP!

do what you want and ill do what i want and see if we can be happy this way

Sunday, September 6, 2009

Kisah rumah!

Semalam pegi tgk rumah kat PUJ9.. single storey cam kat bawah tu.. and jumpa one that we like.. ada tanah sikit kat tepi (senang nk sidai kain hihih - alasan semata1) mcm dh ok tp hati ni cam tak excited sbb aku tak suka env dia yg kat ceruk dunia tuh.. kalau aku nk wat open house ke apa.. mau sesat barat2 korg nk dtg rumah aku... pastu scary plak tu jln nk masuk sini.. sunyi giler... so aku tgh pk lagi nak ke tak..
kedai2 makan pn cam tak nampak batang idung kat kawasan tu.. meaning tiap hari kene la aku berhempas pulas nk memenuhkan perut cik abg tu.. ishhhh pengsan!!


pastu tadi si maliki suggest duduk ke kat ukay neh since rumah sebelah aku nih kosong.. hahah dia ckp kalau na masak boleh pau sekali kakakak.. merepek.. jam aku nk blk rumah hari2 sapa nak tanggung? tak sanggup dh aku nak jadi pengguna setia MRR2 neh.. time puasa ni makin menjadi2.. tiap ari aku kene drive 2 jam baru sampai.. 2 hari dh aku cabut awal kekek kul 4.15 aku dh chow.. boleh? pengsan aku kene sembelih ngn boss cenggini!! kalau keluar lepas tu.. mmg stuck la kat MRR2 tu.. TAK SANGGUP!!! 3 thn dh.. kalau lama lagi.. mmg mati awal le aku..

nak dok shah alam? sama je aku rasa.. tak jam je dh 30++ minute baru sampai.. waaaa... mana kita nk dok ni? i rasa ok kot plan awal kita.. beli je caravan, park je dlm tpm tu.. heheh i jln kaki je g keje.. ok?

kawan2 ada suggestion tempat2 tinggal menarik untuk aku tak?

selain itu, dengan gembiranye aku nk ckp barang2 hantaran semua dh complete!! tadi jumpa jugak kasut yg berkenan di hati.. 2 minggu aku tawaf KL ni.. legaaaaaaaaaaa!!!

majlis berbuka puasa bersama2 bdk sek jugak berjalan dgn lancar heheh

aku gembira! :)

kawan2 yg lain, bila nk berbuka puasa sama2 ni?

Thursday, September 3, 2009

sleep sleep sleep!!

i need my beauty sleep!!! help!!

hish, semalam tak boleh tdo langsung.. aku dok golek2 atas katil.. tukar2 position.. tonggang sana tonggang sini pn tak leh tdo langsung.. sakit hati betul la!!! aku dh siap2 lights off kul 12, tp kul 2 pn tak leh tdo lagi.. camne tuh? sakit jiwa & raga!!

last2, i end up going to the kitchen.. makan sahur terus, sbb aku confident there's no way i can wake up at 4.50 lagi kan.. kalau aku leh tdo la.. (sahur wajib sbb kalau perut kosong, aku = ko! camne nk diet camneh?)

kul 3.00 camtu baru berjaya tdo.. tu pn leh terjaga balik kul 4... pastu jaga lagi kul 5.50.. huhu jetlag ke apa neh? hasilnye, kat office tadi aku dh cam zombie je.. hahah nasib keje tak byk so cabut awal.. weeheee.. sayang swee yong sbb kasi aku blk awal.. hehehe

so hari ni, dgn jayanye aku workout.. hoping i can sleep easily tonite.. doa2 jgn tak bgn sahur sudah..

oklah.. saya mahu masuk tdo sudah.. selamat malam!

p/s: weekend ni nak g cari rumah sewa!! nak cari kasut tuk hantaran (paling susah sekali!!), nak cari air kedondong asam masin!! and nk siapkan project DIY no4! semoga tercapai semuanye haha

Thursday, August 27, 2009

ipoh jom!

jom balik kampung kawan2.. bestnye bestnye!! tak sabar..

tujuan utama balik kali ni.. mestilah nk melantak masakan emakku.. hahaha tujuan kedua settlekan document2 tuk nikah.. borang tak submit lagi.. hihi lepas ni.. lega dh..

Selamat Berpuasa semua.. ampunkan segala salah dan silap aku kat korg ye :)

p/s: honey, u blk Ganu tu sila la g cari tukang mekap.. jgn lupa..

Thursday, August 20, 2009

sweet but scary

first of all, tq honey for the baskin robin.. i nk diet camne neh? saja nk boikot!!

i turned 26th today, and since honey is in Lumut im not expecting any celebration last nite.. so aku buat la rountine biasa, makan, workout n basuh baju.. lepas je shower, aku kemas2 bilik.. time ni mcm dgr bunyi org bukak pintu.. i assume its the neighbour although bunyinye amat familiar sekali.. so biar je la sbb na ada kat rumah and cawan is at work..
pastu aku pun mengagahkan diri angkat besen mau kutip baju2 dlm washing machine tu.. tak cukup tgn nk buka lampu kan.. jln straight je.. sekali ada plak org kat dapur and i was like.. ada hantu!!!! lucky aku tak jerit.. then tgk betul2 a guy?? lagi terkejut.. pandang baju ceh.. budak ni!!! nasib tak kene heart attack!!

hahaha ada org nk buat suprise tp tak jadi!! kah kah kah lilin tak sempat pasang lagi sudah kantoi.. tak reti tul la


pesanan dr penaja untuk leon^the^pro: nasib saya tak arwah semalam.. and kalau lepas ni berat i bertambah.. siap u!!

Monday, August 17, 2009

latest fashion tips?

wear ur crocs with diff color or design on each side.. heheh yup, that's what i did last saturday... fashionable eh? heheh.. i had both my crocs in my car.. and on the way to midvalley, i took out my shoe so i can cross my leg and be comfortable kononnye..
once in midvalley i put them back on happily... bear in mind im so excited to collect my ring ye!! then i visit Derrick n Team to touch up my hair.. still oblivious that i look like a clown.. while my hair is being washed, one stylist came up to me with a shock expression on her face asking me bout my new style..
i was like, what's wrong with this girl, tak pernah tgk kasut croc ke? slowly i raised both my leg and take a peek.. aaaaaaaaaa, im wearing my gold malindi on my left and my red alice on my right!!! clueless babe~~ then one of the stylist starting saying something bout the new trend she sees in the lrt.. hahaha when my stylist ask me, i told her i purposely put them on just to follow the trend.. la la la la~~ and i tried so hard not to laugh or smile.. susah weh!! especially when they keep on talking bout this new trend and bout croc shoe!! kah kah kah.. selamat la kalau ada plak org ikut pasni..
moral of the story? kereta is kereta, not ur personal shoe rack!!
sorry for the lack of picture to illustrate the story above.. mainly because i was tooo embarrased, i dragged cik abg to the car right after my saloon session..

Wednesday, August 12, 2009

b.o - bo, s.a.n - san.. bosan!

im bored!! no work for me for the last 3 days.. i've been surfing and facebooking je.. bosan bosan.. lucky thing boss is not around so i dont have to pretend..

dapat ke tak g Manila neh? India saya tak mau!!

Monday, August 10, 2009

nasihat dr si kenit~

kisah comel ni terjadi di Midvalley semalam.. right after pegi pameran pengantin... lepas je cik abgku beredar nk g beli makanan.. si kenit kat sebelah meja tegur aku..

si kenit: eh, kakak tau ke pakai chopstick tu?
saya: tau lah dik
si kenit: ooo, macam org cina..

time ni mak dia dh malu2 ngn aku.. marah anak dia.. aku ckp takpe.. then bila aku tanya berapa umur dia,

saya: berapa umur si kecik ni?
mak si kenit: 7 thn, memang tak takut org..
saya: wah, comel!!
si kenit: thank you.. (sambil tersenyum bangga hihi) akak, siapa lelaki tadi? abang ke adik?
saya: kawan.. (ehem ehem, kene bersopan dengan adik adik kecik ye ;p)
mak si kenit: eh eh sibuk pulak dia.. dia ni memang banyak soal..

yang paling best., right before dia blah.. dia bagi aku nasihat,
si kenit: kakak, walaupun dia kawan kakak.. kakak kene berhati2 sebab dia mungkin ada niat jahat (hahahahhahaha.. time ni aku dh gelak dh)
saya: ok, adik pun jaga2 ye, jangan cepat percaya orang..
si kenit: ok... (sambil bangun).. kakak seksi tak saya?
saya: tak lah, comel je
si kenit: nasib baik (sambil betulkan baju dia)

hihihi comel kan si kenit tu.. lupa nk snap gambar dia..

honey!! u ada niat jahat kat i ke? la la la la~~

Tuesday, August 4, 2009

Weekend Part II

sbb ada meeting ngn abg mahatir, aku bangun awal, mandi2.. sekali dia takde kat kedai.. melangut kitaorg kat boutique tu nk dekat sejam jugak la.. pastu masuk2 dia ckp mmg tak leh nk cancel.. alasan dia sbb dh tempah.. aku pn ckp la.. bkn dia tak leh pakai blk benda tu kat org lain.. confirm org lain ramai lagi nk pakai.. lgpun warna putih, just nk tukar kaler ribbon je.. dia nye reply, sbb aku org first.. ada ke? abis, org first kene kasi dia modal beli barang2 dia, pastu dia simpan kasi guna kat org lain.. dia charge jugak.. patut la untung giler berniaga camtu.. aku pn nk buka butik camtu.. ngok ke apa? bkn benda tu dia pakai sekali je.. last2 aku ckp aku mmg tanak pakai seat cover dia, and aku takkan bayar 1k tuk benda aku tanak pakai.. kalau dia nk jugak.. aku bayar 500 tp pegi la topup benda2 kat pelamin aku sbb aku tak guna cover seat tu.. nasib dia setuju jugak.. tp sakit hati la jugak sbb patutnye aku tak yah bayar pn kat dia 500 tu..

pastu bab pelamin jugak.. dulu dia charge 2k tuk pelamin ngn centerpiece.. aku nk cancel centerpiece sbb dh ada dome.. nk campak mana plak kan centerpiece tu nnt.. so duit 2k tu guna la tuk pelamin je.. dan2 tu dia ckp, centerpiece tu takde pape pn sbb dia nk letak lilin bodo2 je.. ya Allah, haritu dia siap lukiskan tuk aku lagi... centerpiece dia cam pelita tu, la ni ckp lilin bodoh je.. bengang la aku.. pastu dia ckp kene tambah duit pelamin sbb dh tukar dewan.. mmg mcm s*&l la!! aku jumpa dia dh bape kali dh.. aku dh cakap dia dh aritu dh tukar dewan.. dia ok2 je, takde pn cakap nk kene tambah ke apa ke.. ewah2 mentang2 buat pelamin adlin n emelda aritu, besar kepala pulak sekarang ni.. serius la.. sakit ati aku.. aku ckp kat dia buat je ikut budget 2.5 k tu.. kalau dia wat lebih kurang cam na nye.. mmg nk kene la.. dh la aritu ckp kalau nk fresh flower tambah 1.5k.. skrg leh ckp bunga fake lagi mahal kos dr fresh flower.. ada ke? kalau camtu kasi la aku fresh flower.. mmg nk kene la dorg ni.. jgn harap aku nk kasi feedback baik.. aku tunggu sampai the Day.. kalau dia wat cincai2.. mmg aku tak bayar balance lain...

eee pastu paling best, pasal sewa baju pengantin lelaki.. aku tanya kat kak nana, depan abg mahatir harga sewa.. dia ckp rm200.. bila kitaorg confirm nk sewa, dia boleh ckp nk tanya kat kak nana lagi.. apa ke bangang nye.. aku tatau la apa dorg bincang2 kat belakang kan.. tp bila keluar je, ckp rm250.. aku rasa mesti dia ckp,

AM: kita tak untung byk ni sbb dorg tak amik cover kerusi tu.. kene la up sikit sbb nk cover balik
KN: ha ah la, pandai abg ni.. ok la, up 50.. nnt kita ketuk lagi kat baju wedding yg dia tempah tu.. uihh selamat2

aku rasa tu la dialog dorg kesimpulannye, aku takkan recommend service dorg kat sesapa la..and kalau ada antara2 korg berminat nk amik dia.. sila la bersedia nk berdebat sepanjang masa and be informed that price yg dorg letak amat tinggi.. korg kene pandai la bargain minta kurang.. kalau tak bodo2 kene ketuk!! heee mentang2 aritu wat pelamin tuk adlin n imelda, terus besar kepala kan..

bila dh settle bincang.. kami pun pulang, makan2 lunch then pecut ke penang!! hantar totty balik.. huhu and nk g mkn pasembur.. sedap ooo makan kat padang kota.. pastu ada org jual bubble gun pulak.. aku yg cam bdk2 ni excited nye pasal beli satu, sekali tak cantik sgt sbb manual.. kene tembak byk kali hahaha kene gelak ngn cik abg.. jln2 sikit kat tepi tu ada pulak org jual yg pakai bateri.. aku pun pujuk maliki belikan hahaha terima kasih honey!! jadi kami pun jadi la kanak2, bermain2 buih sabun ditepi pantai.. panas semua tak hirau dah!!

additional passenger.. kene minta extra tambang neh!!
so weekend saya amatla productive.. segala benda mak nenek tuk wedding dh settle.. 2 more to go.. tandatangan wali + HIV test..~~

Monday, August 3, 2009

Weekend part I

Bangun2 kul 8.30 dah, terus turun cari makanan.. hehehe mcm biasa perut aku sokmo berbunyi time2 camtu.. pastu dh kenyang, ngn tak mandinye kami bertiga pegi courts nk amik hp cik totty.. hehehe kami meaning (saya, totty n icam) hahahah sbb sorg lg tu tgh krohh krohh lagi.. sekali tak buka lagi daa service center tu heheh so apa lagi, g jusco kat depan tu, beli kasut tuk totty hahah icam dh la pakai pijamas je
pastu blk nk dekat kul 12, mandi2 terus g jumpa caterer - Abby catering. looking at the event yg dorg dh buat, im satisfied.. maunye tak, siap pernah cater for Keadilan nye dinner.. hehe boleh tahan kan? tp kesian dorg kene tipu ngn Keadilan, mkn free 28k. Adil ke tu?
although the price is wayyy over budget around RM16 per head, aku agak happy sbb lauk pauk dia not bad jugak.. and dorg provide seat cover, red carpet and tablecloth..
pastu g Nasha Boutique, nak finalize design wedding dresss.. since abg mahatir takde, deal ngn mak dia je la.. mak dia pn yg nk jahit baju tu.. pastu aku book dj, tru dorg jugak.. yg aku sakit hatinye, masa aku mula2 tanya aritu dorg ckp rm250 je.. aku nk bayar dorg ckp nnt2.. punya la lama delay.. aku nk bank in duit pn tak kasi2 no acct.. last2 la ni dorg ckp rm300 pulak.. sakit jiwa aku!! saje je nk mark up.. pastu aku pn ckp la nk cancel seat cover (they charged me 1k for that!!), mula2 mak dia ok2 je.. sekali buka resit, tgk 1k, terus lain pulak.. ckp kene ckp ngn anak dia dulu.. since takde apa dh nk bincang sbb orgnye takde, kitaorg pn pegi la cari inai plak..
sampai kat tempat2 india (masjid india Ipoh version) kat2 St. Michael tu, rasa cam india je.. kiri kanan mmg kaum dia je, lagu bollywood abis heheh.. pening jugak nk cari kedai sbb mostly kedai jual sari.. cantik2 kain dia.. hee geram.. pastu masuk la kedai sari ni nk tanya direction hehe jumpa jugak kedainye.. lega, tinggal nk decide nak buat kat rumah or kedai je lagi..
dh settle bab2 inai, aku pn persuade la cik abg ajak g eastern decorator.. niat kat hati nk cari bedsheet and langsir.. cantik giler bedsheet2 dorg.. aku jatuh cinta ngn satu bedsheet akemi neh, tp 600? waaa tak sanggup aku.. hadiah hari jadi leh tak? hahah nnt i guna ngn u jugak kan kan kan? hihihi.. hasil tuaian hari ni? bean bag 2, langsir satu.. lari betul dr tajuk asal kan? hahaha best ke beanbag nye cik metot?
since bab2 kawin ni cam semua dh buat, kami pn ingat nk la pergi bergumbira.. hehe g yik foong dulu, cik totty nk beli card reader n cooler tuk laptop dia.. pastu g cari alliance bank.. penat tawaf ipoh sbb nk cari bank hehe siap lalu kat dataran ipoh, ada tv3 semua.. siap plan nk g lagi..
sekali abg mahatir call ckp tak leh cancel cover seat tu.. wtf? dia ckp sbb dia dh tempah.. bengang aku.. pastu bincang kat rumah.. kitaorg call dia ckp nk jumpa lg esok nk bincang.. sakit hati!! disebabkan aku bengang dok pk pasal ni.. cancel la plan nk g suarasa tv9 tu.. sorry la eh icam..

Monday, July 27, 2009

O.R.B.I.N.G is F.U.N!

we spent the weekend in Tasik Titiwangsa.. i loveeeee orbing and am sooo gonna do it again!! u, jom pegi lagi!!


unfortunately we dont bring any extra clothes so we don't try the wet ride.. uhuh next time eh honey?

Monday, July 20, 2009

acne oh acne

after further research.. hihi just to prove i have lots of time now..

here is the list of what causes pimples
Increase production in hormones “androgens”
Pregnancy > not applicable to me yet ;p
Certain drugs > not taking any drugs now
Greasy cosmetics > been using the same cosmetics..!
Changing hormone levels
Stress > major reason cause i've been sooo stressed the last 2 weeks.. tp before? sapa nk jawab?
Poor hygiene > mandi 2-3 times a day.. cukup dh tu.. bantal busuk pn dh basuh, bedsheet dh tukar.. blanket dh cuci!
Increased oil production > apa nk buat to reduce oil production?
Inflammation Pollution > HAZE.. H.A.Z.E!! benci.. i cant even see the lamp post outside..
Bacteria
An improper diet > kurang mkn apple but ate lots of durians, manggis, rambutans and yesterday one whole cempedak!
Clogged pores
Genetics

for u guys who are experiencing the same issue,

10 tips for preventing acne
1. Keep your face clean. Wash your face gently with your clean hands or a very soft cloth, rinse well and dry with clean towel
2. Moisturize. Always hydrate your skin with water before moisturize it
3. Try over-the-counter acne product. Choose product with ingredients such as benzoyl peroxide or salicylic acid. Beware when using this product as benzoyl peroxide can cause redness, scaling of your skin and it could bleach ur clothes, towel and hair
4. Use make up sparingly. Avoid foundation, powder or blush during breakout and choose oil-free/water based product
5. Watch what u put on ur hair as it can drip on the face - blocking ur pores and irritate the skin
6. KEEP YOUR HANDS OFF YOUR FACE!
7. Stay out of the sun.
8. Feed your skin. Avoid greasy and junk food. Eat more veggie, fruits and whole grains to ur diet.Food responsible for acne breakout include: Saturated fat, caffeinated foods, iodine in seafood, alcohol, processed foods, red meat, refined sugars and carb
9. Excercise daily to reduce anxiety and boosts blood flow throughout ur body.
10. CHILL!! honey sila settlekan all our wedding preparation.. i takleh stress hihi...

Last but not least, to those who cannot resist to squeeze your pimple like me,

How to squeeze a pimple properly?


1. Steam ur face as it widens ur clogged pores and soften skin. Steam for 10-15 or hold warm washcloth to ur face for a couple of minutes
2. Wash ur hands before squeezing
3. Use gauze pads around ur fingers. Squeeze only if it has a pus-filled center
4. Squeeze gently each side of the pimple to force the pus to the center
5. Wash your face again after squeezing and do facial mask. Clay or mud musk work best to remove excess oil and shrink enlarged pores
6. Apply healing agent. Refer to #3 in 10 tips for preventing acne.


Happy experimenting!

beauty tips?

i am in desperate need of beauty tips on how to reduce sun burn and prevent pimples breakout!! please help!sun burn made in KK tak hilang lagi!! tak percaya..? tu ha bukti.. clear giler line kat tangan ku!!


nnt g Krabi.. bertambah2 jelas la line itu.. help!!

pimples ku pulak time ni lah nak keluar.. selama2 ni duk memendamkan diri.. sekarang lepas satu2, macam gunung berapi dh aku tgk.. kalau tak kat dahi, kat dagu.. tempat sama je.. tension aku!! waaa!! gantung diri kalau time wedding pun muncul jugak boleh?



p.s: am blogging from office.. yes.. i have no work, boss is not in = ronggengggg!! la la la la~!

Wednesday, July 15, 2009

SAYA STRESS!!

satu kerana saya ada dua org colleague yg hampeh!!
dua kerana saya terpaksa bertungkus lumus settlekan kerja org lain sedangkan org lain tu sedap2 surf internet
tiga kerana mamat2 finance tu sebuk2 call/email selang beberapa jam.. macam mana aku nk buat keje kalau nk layan call2 dan email2 dorg tu..
empat kerana aku tak faham kenapa nk cc satu dunia nk tanya pasal status je.. kalau big2 boss boleh tolong settlekan issue tu aku tak kesah.. bongok!!